Selasa, Ogos 11, 2009

kaWan,SaHabat,KeKasih...

Erm,PeRtaMa2..saPer yaNg saNgGuP HiDuP TaNpa saHaBat "n' KeKasih???
mustahil La kaLau aDa diKalaNgan Kita Yang boLeh CakaP Cam2!!Haha..aKu TaBik ReSpect La Kat orAng Yang Cam2..aku xLeH hIdup TaNpa kaWan,SahaBat MahuPun Kekasih..hehe,jiwang gaK aKu ek,Lau TunaNg aKu Baca Cayer@tiDak La..kui..kui..aku xLeh TaNpa Semua2 WaLauPun Kita Tau aDa Kawan MaKan KaWaN..taPi,2 SuMer XPenting,suKa Ker X Ngan aKu,BiLa SeSeorang dah MuLaKan ..Aiii..Nama Saya TiPah?awak Plak??SEjaK iTulaH aku aKan Terus MeNjadi KaWanNya..xkiraLah,Dia TeTap MeNjaDi KeNaLaN Wat SeLamaNya,Lau Pun JuMpa 3mnit 2Saat,hEhE..2 La aKu.bak KaTa2 pUjangga..MeNgEnaLi SeSeoRang HaNya SeMiNit SuDah CuKup..TaPi Untuk MeLupaKaNnYa MaKan masA B'Tahun.hehe,JanGan GuNdah GulaNa WaHai TuNaNg TerSayang,DiKeCualikan Kaum adaM aku tEtap MembEr KoraNg waLauPun aKu Jarang2 InGat iNgat Kat Korang..SeTia Ek aku???Insya'Allah..

JoM BaCa R KaTa2 YaNg MUnGkiN m'BaWa kiTa Kepada CiNta Yang SebEnar Tapi xdInaFiKaN CiNta Allah Yang haKiKi..mEniTi keHiDupan uNtuk MenCiNtai DaN DiCiNtai OlEh SeOraNg YaNg b'Nama MaNusia.Kepada yang masih SINGLE... Cinta ibarat kupu-kupu. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tapi, bila kaubiarkan ia terbang, ia akan menghampidirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti,Tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerima.Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN...Cinta bukannya mencari seseorang yang "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu sempurna.

Kepada PLAYBOY PLAYGIRL...Jangan katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tidak benar-benar peduli. Jangan bicarakan soal perasaan bila itu tidak benar-benar ada.Jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main-main dengannya. Jangan menatap ke dalam mata seseorang bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta,sedangkan kau tdk berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

Kepada yang PATAH HATI...Sakit... luka?hancur.. patah hati...bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tetapiadalah apa yang boleh diambil dan di hayati sebagai pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA... Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus. Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna tidak boleh meminta apa2.Bersedialah untuk terluka dan menderita,tetapi jangan simpan semua rasa sakit jika itu yang benar2 dialami.

Kepada yang ingin MENGUASAI Hatimu patah melihat orang yang kau cintai berbahagia dgn org lain,tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa orang yang kau cintai ternyata tidak bahagia dengan mu.Kepada yang takut MENGAKUI...Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dengan seseorang.Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dengan mu.Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila Orang yang kau cintai langsung tidak mengetahui perasaanmu terhadapnya.

Kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk seseorang yang tidak layak.Kalau sekarang dia sudah tidak layak,10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.. dalam hati ada budi ..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan